Національний мистецький конкурс «Творю з думкою про Україну»

І. ЗАГАЛЬНІ ПОЛОЖЕННЯ

1.1. Національний мистецький конкурс «Творю з думкою про Україну» (далі в тексті – Мистецький Конкурс) – мистецька акція національного масштабу в галузі української культури і мистецтва.

1.2. Мистецький Конкурс проводиться в рамках заходів, приурочених до 100-річчя герба України.

1.3. Організатори Мистецького Конкурсу: Міністерство культури України, Національний музей-заповідник українського гончарства в Опішному, Національна академія наук України, Інститут керамології – відділення Інституту народознавства НАН України, ГО «Конгрес українських керамологів», Український фонд культури.

1.4. Метою Мистецького Конкурсу є художнє осмислення творчості Василя Кричевського, створення високохудожніх творів за темою «Творю з думкою про Україну» в сучасній творчості та популяризація
діяльності Національного музею-заповідника українського гончарства в Опішному.

1.5. Основними завданнями є:

  • інтерпретація державної символіки різноманітними мистецькими засобами;
  • формування колекції Музею мистецької родини Кричевських та Національного музею-заповідника українського гончарства в Опішному;
  • популяризація фондових колекцій Національного музею-заповідника українського гончарства в Опішному;
  • залучення мистців до розвитку сучасного мистецтва.

1.6. Місце проведення:

Музей мистецької родини Кричевських
[вул. Партизанська, 2, Опішне, Полтавщина, 38164, Україна;
тел. +3 (05353) 42415, 42416, 42417;
факс +3 (05353) 42416; e-mail: Ця електронна адреса захищена від спам-ботів. вам потрібно увімкнути JavaScript, щоб побачити її.;
Ця електронна адреса захищена від спам-ботів. вам потрібно увімкнути JavaScript, щоб побачити її.; www.opishne-museum.gov.ua].

1.7. Час проведення: 10 лютого – 25 квітня 2018 року. Конкурс проводиться в три етапи:

1-й етап – подання творів (10.02 – 15.04.2018);
2-й етап – підготовка творів до експонування й побудова експозиції (15–24.04.2018);
3-й етап – експонування творів у Музеї мистецької родини Кричевських (25.04 – 01.06.2018).

1.8. До участі в Мистецькому Конкурсі приймаються художні твори різного мистецького спрямування (живопис, графіка, кераміка, писанкарство, карбування, вишивання, витинання і т. д.), що розкривають тему.

ІІ. УМОВИ УЧАСТІ

2.1. До участі запрошуються всі громадяни України та інших країн, у тому числі народні майстри, художники, викладачі, учні та студенти навчальних закладів, творчі спілки.

2.2. Мистецький Конкурс є відкритим для всіх бажаючих, незалежно від віку, статі, національності тощо.

2.3. Бажаючі можуть брати участь у Мистецькому Конкурсі індивідуально або через організації, асоціації, спілки, товариства, галереї.

2.4. Конкурсні роботи, автори яких отримали нагороди, передаються на постійне зберігання в Центр досліджень українського гончарства Національного музею-заповідника українського гончарства в Опішному.

2.5. Учасник Мистецького Конкурсу має надати Дирекції письмову згоду на обробку його персональних даних, у тому числі фото конкурсних робіт, їх використання в друкованих і електронних виданнях, на веб-сайтах і у відеосюжетах Національного музею-заповідника українського гончарства в Опішному та Інституту керамології – відділення Інституту народознавства НАН України.

2.6. Конкурсні роботи мають бути привезені особисто чи надіслані поштою на адресу Дирекції [вул.Партизанська, 102, Опішне, Полтавщина, 38164, Україна; тел. +3 (05353) 42415, 42416; факс +3 (05353) 42416]. Твори приймаються Дирекцією щодня, окрім суботи та неділі, з 900 до 1600 год., у суботу й неділю – за домовленістю. На твори, відправлені поштою й пошкоджені під час транспортування, складається відповідний дефектний акт, один примірник якого передається автору. Учасникам слід звернути особливу увагу на значний ризик поштових відправлень і необхідність ретельного пакування творів із зазначенням «Обережно!», «Скло» тощо. Твори рекомендується надсилати кур’єрською поштою або привозити особисто. Оплата транспортних, відрядних і поштових витрат – за кошти авторів.

2.7. Дирекція укладає з кожним Учасником контракт, у якому передбачаються взаємні зобов’язання на період 10 лютого – 01 червня 2018 року.

2.8. Твори, які брали участь у Мистецькому Конкурсі, можуть бути забрані після 01.06.2018 року авторами особисто або повернені винятково за їхні кошти. За згодою авторів, твори можуть бути залишені для постійного зберігання в Національному музеї-заповіднику українського гончарства в Опішному.

ІІІ. ВИМОГИ ДО КОНКУРСНИХ ТВОРІВ

3.1. Усі конкурсні роботи, незалежно від матеріалу, техніки й способів виконання, мають розкривати тему «Творю з думкою про Україну».

3.2. До участі в Мистецькому Конкурсі допускаються конкурсні роботи, виконані групою авторів, за умови обов’язкового зазначення ролі кожного зі співавторів.

3.3. До участі в Мистецькому Конкурсі не допускаються роботи, які не відображають тему «Творю з думкою про Україну».

3.4. До кожної конкурсної роботи необхідно подати паспорт з такою інформацією: прізвище, ім’я автора, назва твору, техніка виготовлення, розміри, час виготовлення.

3.5. Учасники Мистецького Конкурсу можуть застрахувати свої роботи на випадок пошкодження їх під час транспортування (пересилання поштою), експонування в Опішному чи від будь-яких інших ризиків, включаючи втрату інформації, запозичення авторських художніх чи технологічних прийомів, або збитків від третіх сторін. Страховий поліс повинен мати окреме застереження про відмову від права претендувати на компенсацію від Дирекції.

3.6. Дирекція відповідає за збереження поданих на Мистецький Конкурс робіт.
Дирекція ні за яких обставин не несе відповідальності за збитки, завдані учасникам не з її вини. Дирекція також не несе відповідальності перед учасниками за обставини, що можуть виникнути внаслідок дій третіх сторін, за недотримання учасниками кодексу професійної відповідальності й порушення авторського права. Власники надісланих на Мистецький Конкурс робіт несуть повну відповідальність за їх автентичність і відсутність будь-яких фальсифікацій.

ІV. ВИЗНАЧЕННЯ ПЕРЕМОЖЦІВ
МИСТЕЦЬКОГО КОНКУРСУ. НАГОРОДИ

4.1. Усі конкурсні роботи оцінює Журі Національного мистецького конкурсу «Творю з думкою про Україну». До його складу входять провідні українські вчені-керамологи, мистецтвознавці, музеологи, художники, народні майстри. Персональний склад Журі формується й затверджується Дирекцією. Засідання Журі є закритим, рішення приймається відкритим голосуванням. Рішення є остаточним і не підлягає перегляду.

4.2. Усі учасники Мистецького Конкурсу отримають річний абонемент на дві особи для безкоштовного відвідування Національного музею-заповідника українського гончарства в Опішному.

День роботи Журі та Церемонія офіційного оголошення
й нагородження переможців Мистецького Конкурсу –
25 квітня 2018 року

НАГОРОДИ:

Гран-Прі

Перша премія
Друга премія
Третя премія

Увага:
Грошова частина нагороди вручається мистцям особисто
на церемонії урочистого оголошення й нагородження
переможців!

Виплата її після завершення церемонії неможлива,
що пов’язано з окремою умовою партнерів
Мистецького Конкурсу!

 

Заявка на участь!

 

Приведіть із собою друзів!

Прийдіть у вишиванках!