Оголошено результати конкурсу «Творю з думкою про Україну»

Національний фестиваль гончарства, що відбувся в Опішному 30 червня, відлунав у багатоголоссі колоритних мистецьких подій. У цьому унісоні «прозвучав» і останній акорд Національного мистецького конкурсу «Творю з думкою про Україну» – церемонія нагородження переможців.

Кращі твори конкурсу були відзначені в двох номінаціях за трьома віковими групами. За рішенням Журі, Гран-прі здобув глиняний таріль опішненських майстринь, членів Національної спілки майстрів народного мистецтва України Валентини Гармаш (форма) та Світлани Мотрій (мальовка).

Сам конкурс відбувся раніше, впродовж лютого–травня 2018 року, у рамках заходів, які Національний музей-заповідник українського гончарства приурочив до 100-річчя герба України на базі одного з підрозділів – Музею мистецької родини Кричевських.

Конкурс мав на меті залучити до створення високохудожніх творів за темою «Творю з думкою про Україну» й художньо осмислити творчість Василя Кричевського. До участі було допущено роботи різного мистецького спрямування (живопис, графіка, кераміка, вишивання, витинання тощо), що відповідали темі. Переможців обрало Журі серед 88 конкурсних творів учасників з Полтавщини, Чернігівщини та Харківщини.

 Відвідати підсумкову виставку конкурсу «Творю з думкою про Україну» запрошує Мистецька галерея Центру розвитку духовної культури Національного музею-заповідника українського гончарства.

 

Жанна Невкрита,

інформаційна служба

Національного музею-заповідника українського гончарства

Фото Тараса Пошивайла