Відкриття заключної виставки проєкту «КАТЕРИНА КРИЧЕВСЬКА-РОСАНДІЧ. ДОРОГИ. STRAßEN. ROADS»

29 вересня в Нацiональний музей «Київська картинна галерея» за участі Музей української діаспори та Charitable Foundation “Diaspora” відбулося урочисте відкриття заключної виставки проєкту «КАТЕРИНА КРИЧЕВСЬКА-РОСАНДІЧ. ДОРОГИ. STRAßEN. ROADS», організованого з нагоди 95-річного ювілею української американської художниці й меценатки за підтримки Український культурний фонд.

Експозиція представила акварельні краєвиди – імпресії, створені художницею Катериною Кричевською-Росандіч українськими, європейськими та американськими життєвими дорогами, в період з 1942 по 1990-і роки. Це пейзажі Києва та Хохітви, Гайдельберга та Берхтесгадена, Парижа та Швейцарських Альп, Нью-Йорка та Сан-Франциско, – міст і місцин, що зустрічалися Кричевській-Росандіч на шляху та стали улюбленими «персонажами» її акварелей. Вірна духу і стилю імпресіонізму, мисткиня фіксує на полотні найтонші порухи натури, віддаючи перевагу ранковим або сутінковим станам, миттєвостям пробудження або завмирання природи.

Під час відкриття експозиції Президент Національної академії мистецтв України Андрій Чебикін анонсував присвоєння Катерині Кричевській-Росандіч високого звання іноземної членкині Академії. Дякуємо Генеральному директору Національний Музей Київська Картинна Галерея Юрію Вакуленку за цю ініціативу.

На виставку також завітав директор Музей Мистецької Родини Кричевських в Опішному Антон Плохой!

Щиро дякуємо всім за підтримку!

Фото – Євген Генсюровський

Джерело