Містика чи буйна фантазія?

   Будівля Музею мистецької родини Кричевських має багату історію. Її стіни  пам’ятають те, про що ми можемо лише здогадуватися. Під час огляду експозиційних залів відчувається фантастична атмосфера, просякнута натхненням. Повз музей неможливо відсторонено пройти чи проїхати. Він зачаровує своєю харизматичністю й таємничістю. 

Будинок Музею мистецької родини Кричевських. Опішне, Полтавщина. 23.11.2012. Автор фото Вікторія Пошивайло

   Спостережливі відвідувачі й співробітники музею чують дивне відлуння, що поширюється з одного залу в інший. Воно викликає неоднозначні відчуття. Сонячні промені, залежно від пори року й години дня, змінюють атмосферу в експозиційних залах і надають експонатам загадкового мерехтіння. Часом у рамах картин з’являються силуети, тіні, кольорові плями чи яскраві спалахи світла, не характерні для даних приміщень, що може спантеличити. Хоча, напевно, це лише звичайне віддзеркалення навколишнього середовища музею. 
   Містичні події відбувалися в Музеї мистецької родини Кричевських минулого літа, коли камери відеоспостереження зафіксували дивну білу пляму, яка хаотично рухалася експозиційними залами й зникла…
   Завітайте до Музею мистецької родини Кричевських і відчуйте фантастичну атмосферу!
 
 
   
Експозиційні зали Музею мистецької родини Кричевських. Опішне, Полтавщина. 27.02.2013. Автор фото Вікторія Пошивайло

Вікторія Пошивайло,
молодший науковий співробітник
науково-пошукового  відділу керамологічних джерел