Архів Василя Мазуренка: «цілком НЕ ТАЄМНО»

Доля цього видатного українця склалася так, як і в більшості його сучасників: репресований на початку 1930-х років, висланий до Алмати (Казахстан), реабілітований посмертно – за відсутністю складу злочину. Проте його зірка в національній історії незгасима.

Громадсько-політичний і державний діяч, вчений-професор, заступник та виконувач обов’язків Генерального секретаря фінансів УНР, а згодом – Міністр фінансів УНР – саме Василь Мазуренко знакового 1918 року очолив Комісію з розробки перших українських банкнотів.

Чи могли б Ви собі уявити, що один з національних державотворців відомий в історії ще й як визначний технолог-кераміст, дослідник українського гончарства?
Уперше в Україні Національний музей-заповідник українського гончарства «розархівовує» особову справу Василя Мазуренка, репрезентувавши виставку оригінальних документів державного діяча з Національного архіву українського гончарства!

Відкриття експозиції – 22 березня 2018 року, у рамках Урочистостей з нагоди 100-ліття з часу створення Василем Кричевським Національного герба України «Тризуб» та перших українських банкнотів.

Опішне запрошує поціновувачів!