Виставка українських листівок з Австралії

У Музеї мистецької родини Кричевських натхненно формується нова виставка українських листівок з Австралії.

Наталя Пошивайло-Таулер, онука славнозвісного гончарського подружжя Явдохи та Гаврила Пошивайлів, уже давно проживає за кордоном, у Мельбурні (Австралія), і бере активну участь у роботі української громади. Нещодавно вона передала колекцію листівок (близько 150 штук), що відображають українську тематику, у збірку Національного музею-заповідника українського гончарства. Серед них – листівки із зображенням картин українсько-американської художниці Катерини Кричевської-Росандіч. Завдяки представникам української діаспори в інших країнах (Австралії, США, Канаді та інших) українська культура, яку вони несуть, поширилася в різні куточки Землі.

В експозиції листівки згруповано відповідно до змістового наповнення: свята, обряди, ремесла тощо. Проте кожен експонат – унікальний і заслуговує на окрему увагу.

Національний музей-заповідник українського гончарства щиро дякує Наталі Пошивайло-Таулер за «скарб», який вона нам подарувала.

 

17 вересня 2018 року, о 1500 год.,
відбудеться вернісаж виставки.
Запрошуємо всіх оглянути нову експозицію.

 

Формування виставки українських листівок з Австралії в Музеї мистецької родини Кричевських. Опішне, Полтавщина. 06.09.2018.Фото Вікторії Короткевич 

 

Вікторія  Короткевич,

молодший науковий співробітник

Музею мистецької родини Кричевських