Людина, яка буває раз на все життя…

Приголомшлива звістка, що не дає змоги одразу опанувати думки й почуття, сколихнула нашу музейну родину… 3 листопада 2021 року, на 96 році життя, зупинилося серце нашого доброго друга й наставниці КАТЕРИНИ КРИЧЕВСЬКОЇ-РОСАНДІЧ. 

 Це була чудова людина, представниця великої мистецької родини, яку Творець щедро нагородив неймовірним талантом художниці, умінням глибоко любити Україну й щиро турбуватися про ближніх.  

Згасла не просто зірка, згасло Світило…

Наша спільна програма повернення імені Кричевських на культурно-духовне поле Новітньої Української Держави стала вагомим підґрунтям заснування в структурі Національного музею-заповідника українського гончарства Музею мистецької родини Кричевських. Добре пам’ятаємо ЇЇ нестримну радість і безкорисливу підтримку з нагоди відкриття цього музею.

Ми не припиняємо висловлювати слова безмежної вдячності Пані Катерині за передану Музею-заповіднику частину унікального архіву Кричевських, що містить листування й сімейні фотографії. 

Пишаємося й радіємо, що авторські картини Катерини Кричевської-Росандіч стали невід’ємною частиною колекції Музею гончарства!

В особі Пані Катерини Україна втратила достойну доньку, яка наполегливо вболівала за збереження й відновлення історичної пам’яті не лише про династію Кричевських, а й загалом про Українську Державу.

Людина, яка буває раз на все життя, тихо пішла за Межу, проте назавжди залишиться в нашій пам’яті та думках.

Світла і вічна пам'ять… 

Щирі співчуття рідним і знайомим від колективів Національного музею-заповідника українського гончарства, Інституту керамології – відділення Інституту народознавства НАН України та Громадської організації «Конгрес українських керамологів».